Nu brukar det vara en härlig tid för oss fågeljägare som vistas i fjällen. Riporna blir trygga och trycker bättre nu på “vintern” förhoppningsvis. Det råder ett lugn på fjället och snön lyser upp den annars så mörka årstiden. Här kommer några filmsnuttar från fjolåret uppe på Flatrut när den första snön kommit. Det var en dramatisk dag, det händ både det ena och det andra. Från den första filmsnutten så straxt efter Tinglas fågeljobb så sökte hon sig vidare ut på fjället. Men vi såg henne inte utan gick vidare. Efter ett tag så funderade vi var hon befann sig. Hon skulle bara vara några hundra meter ifrån oss enligt gps:en. Men hon var stilla! Vi undrade då om hon hade hittat mer fågel. Så vi började titta ifall vi kunde se henne. 


Till våran förskräckelse se vi henne kämpa i vattnet i ett vatten hål.Hon hade helt enkelt gått genom isen. Nu fick Peter fart på bena och sprang ner och började åla sig ut på isen. Han fick ta på jaktvästen på Tingla som då var så medtagen att vi kom precis i grevens tid. Några sekunder senare så hade hon drunknat. Peter låg utsträckt på isen man hade svårt att ta sig mot land. 

 

 

Då gled jag också ut på isen för att dra dom båda in mot stranden. Det som händ då. Isen gick sönder och där låg vi alla tre och plaskade i det iskalla vattnet. Isen var ganska tjock in mot land så vi fick slå sönder isen med nävarna. Vi kom upp alla tre på land, något medtagna. Tingla hon skakade och såg medtagen ut. Bästa är att röra på sig för att hålla någon värme i kroppen. Blev en snabb marsch till bilen i den kalla nordliga vinden. Vi hade tur idag tack vare Peter snabba språngmarsch annars vet jag inte vad som hade hänt.

 

Lämna ett svar