Månaderna går, året runt och nu så knackar hösten på dörren. Kalla härliga dagar med förhoppnings en sol som målar in naturen i en härlig färgprakt. Sen så börjar en högtid för oss som är ägare av en stående fågelhund. Men nu är det mörka ororsmoln på himlen om den nya utredningen om ny rennäringslagen som skulle göra så att 4700 samer ska få rätt till jakt och fiskerättigheter i 47% av Sveriges yta. Nu är det bara att hoppas att den nya regeringen ändrar på det. Äganderätten till mark innebär också rätten till jakt och fiske, punkt!

Har varit på fjället ett par dagar och ”lilla Storma” börjar bli större på alla plan.  Idag gick vi på våra specialmarker och hade fint med fågel, men Peter min kamrat hade en dålig dag med bössan. Inga fåglar i säcken! Men Tingla var som vanligt duktig och hade flera fina jobb på orrar, sen var hon lydig också.  Storma hon har börjat ta för sig på fjället ordentligt och hade några race rätt in i några ripor. Det blev ännu mer tändvätska så hon avslutade med tre fina jobb på en ripkull och sigelripor samt en orrtupp! Nu väntar det jaktprov till vecka så vi får hoppas vi har tur och tar något pris.  

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.