• Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Natur
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

När jag mötte Brutus!

Det är inte var dag som man träffar på ett urtidsdjur. Men idag i nutid så hände det som inte kan hända. Mitt i en tallhed så får jag ögonkontakt med Brutus. En Myskoxe som har vandrat från sin lilla flock som håller till omkring Tännäs. Brutus är en tjur som har vandrat i tre år nu och letat efter en fjälla att bilda en ny flock Myskoxar. Tyvärr så finns det inga sådana flickor för Brutus eftersom det bara finns den flocken i Härjedalen och Sverige. Vi fick i alla fall ögonkontakt och han gillade nog mig litegrann för han bara fnyste åt mig, inget skrapande med hovarna. Det var väl tur det. Men en dag att minnas i alla fall. På kuppen blev man riktskändis med att den här filmen visades i TV4-efter 5 Aftonbladet TV och i TV4-jämtland samt en massa tidningar som ville ha på sina webbsidor. Kul.  

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.