Så här började det!

Allt började när vi hade den fantastiska korthårs Vorsteh Korpfjellets AGK Asti som är och var nog min bästa hund än så länge. Men hon har konkurser om den ”titeln” just nu.

Men en kennel ska ha ett namn, som alla vet som föder upp hundar. Vi jagar på en mark som heter Fågelberget inte långt ifrån vårt hem. Så det namnet skulle passa tyckte vi. Men det var upptaget av en man från Göteborg som var jägmästare. Enda problemet var att den hade varit inaktiv sedan 1930 talet. Vi fick tips och kolla om det fanns någon som visst något om kenneln och om chansen att överta namnet. Tog en djupdykning i Google eftersom namnet var lite speciellt.

Det resulterade i en hel lista på personer med det efternamnet. Tänkte test och ringa något av numren. Sagt och gjort, inget att förlora. Slog det första telefonnumret! Jackpot, det var den tidigare ägarens  son som svarade. Han hade ingen aning om att hans far tidigare haft kennel. Deras tidigare hem hade brunnit ner så inga minnen fans kvar. Så på den vägen är det och vi fick överta kennelnamnet och på köpet en inbjudan till att jaga på deras typ ”gods”. Så kan det gå. Nu har åren gott och vi har konverterat till dem engelska hundarna nu. Engelskasettrar är det som gäller nu, thats it.

Asti när hon blev Sjch i Rörvattnet. Tuff hund grejar allt även i snöstorm!