En ny dag och nya chanser brukar man säga.

En ny dag och nya chanser brukar man säga. Efter att ha kämpat i uppförsbacken sedan början på augusti så börjar våra hundar friskna till. Det var med en viss oro som man begav sig ut på fjället i dagarna tre. Det började i regn och rusk och slutade i ”nästan” solsken. Den gamla damen var man inte ett dugg orolig för, hon gör sitt jobb. Men junioren som inte haft en fågel i näsan på hur länge som helst. Hur skulle det gå. Ni vet känslan när man inte riktigt litar på dem små fyrbenta.

Tingla

Dag ett inte ett liv i regnvädret, så där finns inget att berätta. Dag två så såg man ljuset i tunneln. Två fina fågeljobb fin avance och helt lugn i skottet, men inget i säcken. Det tar sig, junioren Tingla börjar visa att takterna sitter i. Sista dagen på fjället den här veckan och solen tittade nästan fram. Kan det bli bättre! Visst kan det bli bättre. Den vite Tingla lade upp ett vackert sök och tog med sig marken bra. I alla fall i mina ögon (jag är inte alls partisk, hihi).

 

Tingla stå för en ripaVisst det tog en stund men så plötsligt händer det. Från full fart till tvärnit! Ni vet känslan, hunden står för fågel. Det är det vi vill att den ska göra. Kamrat Peter pluggade gladeligen i två plugg i bössan. Själv gjorde jag mig klar med kameran. Det här måste dokumenteras.

 

Dem förlösande orden kom och en urkraft stormade fram mot den tryckande ripan. Ripan insåg att det var nog bäst att ta till vingarna. Men där fanns Peter där med sin bössa och pang. En ripa i säcken. Kvar satt Tingla på baken och studerade skyttet. Kändes ganska bra. Sen tog det en stund till vi gjorde en repris på föregående.

2017september22namnlöst0191-Redigera

Vet inte om det kan mätta magen med två ripor för två fullvuxna killar/gubbar? Men det känns så skönt att vi är på banan igen. Junioren Tingla visade att henne kan vi lite på. En mycket nöjd husse sitter och tittar tillbaka på bilderna från dagen och längtar upp på fjälltoppen igen. Det blir väl helg igen, eller förresten vi tar lite semester och förlänger helgen. Nu när man har världens bästa hund (i mina ögon) Skit jakt på er

]